Taukojumppaa työpäivään

Ilmaiseksi CrossFit Jyväskylän järjestämänä.

Taukojumppa virkistää aivotoimintaa

Taukojumpan hyötyjä

 • Selän, niskan, hartioiden, yläraajojen sekä pään kivut vähenevät
 • Ryhti paranee
 • Väsymys helpottaa
 • Työnteko tehostuu
 • Vireystila paranee
 • Työkuormitus tasapainottuu
 • Keskittymiskyky paranee
 • Ajankäytöstä tulee tuottavampaa ja tehokkaampaa
 • Verenkierto paranee
 • Keho pysyy aktiivisena
 • Työmotivaatio kasvaa
 • Vahvistaa ja rentouttaa lihaksia
 • Parantaa aineenvaihduntaa

Ilmainen 20 minuuttia kestävä taukojumppa kolmesti viikossa Jyväskylän seudulla työskenteleville. Taukojumpat alkavat 27.4. verkkovalmennuksina.

Muu Suomi 5€/viikko.

 Tehokkaampi työpäivä ja vähemmän kipuja on varmaan useimmalla haaveissa. Nyt varsinkin, kun monella voi olla työnteko muuttunut täysin koronan myötä, voi kotona työpiste olla toimisto-oloja epäergonomisempi.

Staattinen työskentely näyttöpäätteellä ja mahdollinen epäergonominen asento ovat omiaan lisäämään kuormitusta jo muutenkin kuormittavassa tilanteessa.

Voidakseen hyvin, keho vaatii taukoja staattisesta näyttöpäätetyöstä.

Väsymys- ja rasitusoireiden taustalla on usein henkinen paine, kiire, fyysinen kuormittuminen ja elimistön sopeutumisvaikeudet yksipuoliseen istumatyöhön. Istuessa välilevyihin kohdistuu 35% suurempi paine, kuin seisoma-asennossa. Etukumara asento lisää kuormitusta ja altistaa lanneselkää ylirasitukselle. Jännittämällä olka- ja kyynärniveliä ohjavia lihaksia, kyetään hallitsemaan hiirikäden pikkutarkat liikkeet. Pään ja niskan lihakset pitävät pään paikallaan jännittämällä.

Staattinen pitkä jännitystila aiheuttaa kehossa verenkierrollisia ongelmia. Kehon väsymyksen merkkejä on usein vaikea huomata kevyttä näyttöpäätetyötä tehdessä. Päivässä useita tunteja kestävä työ hiirellä tehden on riskitekijä olka- ja kyynärnivelen sekä ranteen ja sormien rasitusvammoille.

Alaraajoissa aineenvaihdunta voi heikentyä ja tuolin istuinosa painaa jalkoja. Staattinen lihastyö aiheuttaa lihasten kipeytymistä, jonka myötä jalat kipeytyvät ja jännittyvät.

Jännitystilat aiheuttavat nivelten asentojen ja liikkuvuuden muutoksia.

Auta kehoasi voimaan hyvin ottamalla taukojumpat osaksi työpäivää!

Taukojumpasta hyötyvät kaikki

Työasennot voivat olla haastavia, vaikka tekisi fyysisesti kuormittavaa työtä. Taukojumppa auttaa myös tällöin kehoa toimimaan ja palautumaan päivästä. Myös aivot saavat lepohetken taukojumpan aikana ja keskittyminen työtehtävään kohenee tauon jälkeen.

Taukojumpassa ei tarvitse tulla hiki. Liikkeet ovat helppoja, jotta ne soveltuvat kaikille ikään, kuntoon ja vaatetukseen katsomatta. Taukojumpan voi tehdä missä tahansa, missä mahdut pyörittämään käsiä ympäri ja ottamaan pitkän askeleen eteen, taakse ja sivuille.

Tunnin treeni päivän päätteeksi tai lenkillä käyminen ei riitä kompensoimaan istumisen aiheuttamia terveysriskejä. Päivän aikana istumista on tauotettava ja kehoa aktivoitava, jotta kehosi voisi hyvin.

Tule mukaan täysin ilmaisiin taukojumppiin.

Saat itsellesi paremman olon ja työnteosta tulee tehokkaampaa. Pysyt koko päivän virkeämpänä ja jaksat paremmin. Ilmoittautumalla et sitoudu mihinkään jatkoon. Anna hetki hyvinvoinnillesi.

Lähetämme ohjeet osallistumiseen sähköpostitse ilmoittautuneille.

Yhteystietoja käytetään CrossFit Jyväskylän markkinoinnissa, niitä ei luovuteta kolmansille osapuolille.