annukkaAnnukka – CrossFit-urheilija – Toivanen

Millä kurssilla tai missä treeneissä pääsääntöisesti harjoittelet?
Aloitin Onrampilla elokuussa 2016, ja jäin heti koukkuun. Käyn 3 kertaa viikossa WODeissa (ma, ke, pe), ja joulukuussa lisäsin 2 muuta treeniä (ti, to), joko boksilla tai perinteisellä salilla.

Kauan olet harjoitellut?
CrossFitiä sen puolisen vuotta. Sitä ennen olikin n. 7-8 vuoden totaalitauko tavoitteellisessa treenaamisessa. Liikunta tässä välissä oli pääasiassa hyötyliikuntaa – työmatkakävelyä tms.

Ikäsi?
49. Ensi kesänä täytän 50. Fit and fifty on vuoden 2017 slogan

Mikä on CrossFit Jyväskylän treeneissä parasta?
Ihan ehdottomasti monipuolisuus. Tykkään kun treenit vaihtelee. Ja on kyllä hienoa huomata että osaan ja kehityn! Skaalattavuus tekee sen, että aina voi osallistua treeniin, oli kunto minkälainen tahansa. Enkä ole k e r t a a k a a n huomannut, että joku katsoisi pienemmillä painoilla tekevää huonommaksi. Kannustusta on tullut aina (porukka siis hyvä). Vaikka toinen vieressä vääntää hurjalla kilomäärällä thrustereita, niin minä voin ja saan tehdä vaikkapa 25 kilolla. Tai kun en vielä kykene leuanvetoihin, niin saan tehdä rengassoutuja.
Tykkään myös kun sali on iso – siis tilaa on eikä ole sellaista tunkufiilistä!
Ja valmentajat on ihan parhaat!! Jos he olisivat olleet toisenlaisia, niin voi olla että epätoivonhetkinä lopettaminen olisi saattanut käydä mielessä.

Mikä on paras saavutuksesi tänä vuonna?
Minun tekeminen on vielä sellaista räpeltämistä, mutta kun WODissa oli Angie, niin tikkasin sen 100 kyykkyä ilman yhtään taukoa! Se oli kyllä hieno tunne!

Miten CrossFit on vaikuttanut elämääsi?
Ihan ehdottomasti positiivisesti. Jos aloitetaan fyysisistä asioista, niin niska- ja hartiajumit ovat kadonneet tyystin. Lisäksi olen huomannut, että jaksan paremmin, kunto on siis noussut. Ja onpa se vaikuttanut myös mieleen ja perusvireeseen – olen paremmalla tulella ja iloisempi. Ja onpa ihan huikeaa huomata, että viiskymppisenä oppii uusia juttuja! Kykenee, pystyy, osaa!

Mitä haluaisit oppia / saavuttaa ensi vuonna treeneissä?
Olen tehnyt kunnon tavoitelistan ensi vuodelle. Siihen kuuluu:
3 km juokseminen kävelemättä
500m soutu aikaan 1:45
5 leukaa
20 punnerrusta (miesten)
10 sek käsillä seisonta ilman tukea
1 köysikiipeily
5 x T2B
10x DU (unbroken)
Helen aikaan 10:30 (skaalattu)
ja Jackie aikaan 10:00 (skaalattu)
Eli aika paljon erilaisia juttuja – eikä tätä ole todellakaan laadittu ns. varman päälle. Tavoitteet on tavoitteita, ja ne vaativat kovasti työtä.

Kenelle suosittelisit CrossFit treenejä?
Kaiken ikäisille ja kokoisille. Ei tarvitse olla ”dottir”-kuntoinen että tulee boksille. Valmentajat kyllä jaksavat neuvoa, vaikket heti liikettä osaisikaan. Ja skaalata saa aina! Oli koko tai ikä minkälainen tahansa, niin kunnon hikitreenin saa aina aikaan.

Annukka on kirjoittanut blogiinsa paljon CrossFit -treeneistään. Voit käydä lukemassa hänen tarinaansa: Annun elämä uusiksi