CFJKLMaija – Vuoden 2016 CrossFit Jyväskylä naistreenari

Millä kurssilla tai missä treeneissä pääsääntöisesti harjoittelet?
Harjoittelen Open gymillä ja Jyrkin painonnostotreeneissä

Kauan olet harjoitellut?
Tammikuussa tulee kolme vuotta täyteen 🙂

Ikäsi?
26

Mikä on CrossFit Jyväskylän treeneissä parasta?
Saan valtavasti iloa ja energiaa treenikavereiltani. Valmentajat ovat ystävällisiä ja auttavat tarvittaessa. Ja tilat ovat aivan mahtavat, varmaan parhaat Suomessa! Aina mahtuu treenaamaan.

Mikä on paras saavutuksesi tänä vuonna?
On vaikeaa nostaa yhtä asiaa ylitse muiden. Ehkä parasta oli, kun sain tänä vuonna ensimmäistä kertaa tehtyä muscle upin sekä renkailla että tangolla. Myös ensimmäinen kilpailu meidän salimme ulkopuolella, CrossFit Lappeenrannan järjestämä Rakkaudella Karjalasta 3, oli aivan mahtava kokemus! Olen tosi iloinen siitä, että uskalsin vihdoin lähteä kilpailemaan – se on ollut haaveeni siitä asti, kun ensimmäisen kerran astuin salin ovista sisään. Ensi vuonna pääsen toivottavasti kilpailemaan enemmänkin!

Miten CrossFit on vaikuttanut elämääsi?
Tähänkin on aika vaikeaa vastata, sillä CrossFitista on tullut niin iso osa elämääni. Olen saanut paljon uusia ystäviä, sali on kuin toinen koti. Kun aloitin, kaikki lajissa tuntui hirveän vaikealta. Harrastin kestävyysjuoksua ennen CrossFitiä; tuolloin kärsin usein erilaisista rasitusvammoista ja -kivuista. CrossFitin aloitettuani pitkään vaivanneet polvikivut helpottivat vähitellen, kun sain lisää voimaa jalkoihini. Liike kerrallaan opin kaikki ne aluksi lähes mahdottomilta tuntuneet asiat. Laji on antanut minulle itseluottamusta ja uskoa omiin kykyihini. Olen huomannut, että jos harjoittelen ahkerasti ja määrätietoisesti, voin oppia asioita, joihin en olisi ikinä uskonut pystyväni.

Mitä haluaisit oppia / saavuttaa ensi vuonna treeneissä?
Ensi vuonna haluaisin oppia tekemään monta muscle upia renkailla putkeen. Nyt saan siis tehtyä yksittäisiä toistoja, mutta sarja tuottaa vielä hankaluuksia. Ja aion myös opetella kävelemään käsilläni, salilla on onneksi jo aika monia, joilta voin katsoa mallia! 🙂

Kenelle suosittelisit CrossFit treenejä?
CrossFit sopii ihan kenelle tahansa. Tärkeintä on, että haluaa haastaa itsensä ja on valmis oppimaan uutta. CrossFitiä kannattaa testata, jos kaipaa monipuolista harjoittelua esimerkiksi lenkkeilyn tai kuntosaliharjoittelun ohelle. CrossFit on ennen kaikkea hirveän hauskaa – ja koukuttavaa!

Vapaat kommentit:
Terveiseni kaikille niille, jotka haluaisivat kokeilla lajia, mutta tuntevat itsensä jostain syystä epävarmaksi: Don’t be afraid to fail. Be afraid not to try.