SamuelSamuel ”Policegames 2016 voittaja” Oksanen

Millä kurssilla tai missä treeneissä pääsääntöisesti harjoittelet?
Tällä hetkellä harjoittelen omatoimisesti Ben Bergeronin Competitors training -ohjelmointia soveltaen. Ainoana ongelmana on lokakuussa katkennut akillesjänne, joka haittaa harjoittelua tällä hetkellä.

Kauan olet harjoitellut?
Olen harjoitellut noin 5 vuotta CrossFitia. Aluksi omatoimisesti noin 2 vuotta Internetin avustuksella. Sitten lähdin Crossfit Jyväskylän salille. Jatkoin edelleen omatoimisia treenejä ja ohella olin salin järjestämällä Hard routine- kurssilla. Nyt olen noin parin vuoden ajan tehnyt Bergeronin ohjelmaa.

Ikäsi?
Olen 35 vuotta nuori

Mikä on CrossFit Jyväskylän treeneissä parasta?
No varsinaisesti CrossFit Jyväskylän treeneistä en osaa sanoa, mutta salilla on aina mukava olla. Tunnelma on hyvä ja mukavahan siellä on treenikavereita nähdä. Muutenkin Jyväskylän sali on kyseiselle lajille suotuisa harjoitusympäristö. Vaikka yksinkin sattuisi treenaamaan, niin usein saa tsemppihuutoja muilta salilla  treenaavilta.

Mikä on paras saavutuksesi tänä vuonna?
Tämän vuoden paras saavutukseni oli Poliisien CrossFitin suomenmestaruus.

Miten CrossFit on vaikuttanut elämääsi?
CrossFitista ja ylipäätään kuntoilusta on tullut elämäntapa. Ainahan urheilu on ollut mukana minun elämässä, mutta tällä hetkellä tunnen olevani elämäni kunnossa, jos ei oteta huomioon tuota akillesjännevammaa. Kovin pitkiä aikoja ei voi olla treenaamatta. Sitä ei yksinkertaisesti pää kestä.

Mitä haluaisit oppia / saavuttaa ensi vuonna treeneissä?
Ihan ensimmäiseksi haluaisin saada jalan kuntoon, että pystyy taas alkaa treenaamaan normaalisti. Olen ihan hyvin pystynyt juttuja tekemään, mutta jalkatreenejä rajoittaa tuo kiusallinen vamma. Jalkoihin pitää hankkia lisää voimaa sitten, kun pystyy. Ylävartalon voimatasoista olen kyllä pitänyt huolta. Jopa muutamia PR:iä on tullu tämän jalkavamman aikana.

Kenelle suosittelisit CrossFit treenejä?
CrossFit-treenejä voi suositella kenelle vaan. Vaikka ei olisi aiempaa kokemusta lajista tai urheilutausta olisi vähäisempi, pääsee salilla kuvioihin hyvin mukaan ammattitaitoisten valmentajien avustuksella. Kaikkien ei tarvitse pyrkiä huipulle tai oppia tekemään vaikeimpia liikkeitä. Jokaiselle löytyy oma taso, jolla voi lajia harrastaa.

Vapaat kommentit: 
Salilla nähdään!