Toni Kovanen

Millä kurssilla tai missä treeneissä pääsääntöisesti harjoittelet?
WODit on ollut SE JUTTU. Melkein neljä vuotta meni ennen kuin uskaltauduin ekalle Muscle & Power tunnille

Kauanko olet harjoitellut?
Tammikuussa tulee neljä vuotta täyteen.

Ikä?
44 vee (Siekkisen Jyrin mukaan en näytä päivääkään yli viiskymppiseltä)

Mikä on CrossFit Jyväskylän treeneissä parasta?
Monipuolisuus ehdottomasti.

Mikä on paras saavutuksesi tänä vuonna?
Soutumaraton varmaankin. Tai uusi mave PR tai ehkä se, että on selvinnyt näinkin pitkälle vuotta hengissä…

Miten CrossFit on vaikuttanut elämääsi?
Ihan hitokseen! Pääsin irti sohvasta, olen saanut järjettömän määrän mahtavia ihmisiä elämääni ja oppinut nauttimaan itsensä “kiduttamisesta”. Okei, tuo viimeinen kertoo ehkä enemmän perverssistä luonteesta, mutta kukapa tämän lajin parissa ei nauttisi masokismin iloista…

Kenelle suosittelisit CrossFit treenejä?
Kaikille ikään, kokoon tai sukupuoleen katsomatta. Jokaiselle löytyy omalle tasolle sopiva tapa/taso tehdä treenejä (terveisin nimim. Vahvaa skaalausta jo vuodesta 2015 alkaen)

Miksi teit lifetime member hakemuksen?
Oli varmaan jo käynyt selväksi kaikille asianosaisille ettei minusta pääse eroon millään, joten ajattelin “vakinaistaa” tämän suhteen. Samalla ajattelin salin muuton lähestyessä, että lisäeurot kassaan ei olisi pahitteeksi. Oli onneksi viikkorahoja säästössä sen verran, että sain homman hoidettua. Vähän huolestuin, kun luin hakemuksen jälkeen tarkemmin speksejä, jonka mukaan Lifetime Memberiksi hyväksytään “hyvämaineisia” “urheilijoita”… En minä todellakaan valita, mutta pikkasen meni nuo määritelmät ohitse allekirjoittaneesta.

Mikä on inhokki liike / karmivin wodi?
Ah… rakas ystäväni 16.5. Takana 4 viikkoa kuumeilua, 5 viikkoa ilman treenejä ja ensimmäinen kunnollinen rykäisy oli 16.5. Inhokkiliikkeitä on monta… Burpeet on murhaa tällä ruholla.

Suoritus josta olet ylpeä?
Mave 1 RM PR 190 kg ekalla muskelitunnilla lokakuussa. Ja etten ole näiden vuosien aikana ole onnistunut suututtamaan ihan kaikkia reenikamuja lopullisesti, vissiin…

Entä lempiliike / wod?
Mave taitaa olla oma lemppari, takakyykky maistuu kanssa. Mykkäsen Endurancet on maistuneet kanssa erittäin hyvin.

Mikä on mieleenpainuvin kokemus?
Pahassa mielessä edellä mainittu 16.5. Hyvässä mielessä kaikkiin mahtaviin reenikamuihin tutustuminen. Paljon reissussa yksin olevana, ilman kiinteätä työyhteisöä vääntävänä yrittäjänä, on lajin parissa tavatut mahtavat tyypit aivan korvaamattoman tärkeitä. Meitsi sydän te kaikki! *niisk* tässähän ihan liikuttuu…

Tavoite?
Pysyä hengissä vielä vajaa pari vuotta, että pääsee omille Lifetime sijoituksen jälkeen… Toinen itselle luvattu tavoite: ennen 45 vee synttäriä mave 200 kg, bench press 100 kg ja lisäpainolankku 45 kilolla. Voi prkl… nyt siitä tuli vissiin julkinen.

Terveiset CrossFit harrastusta miettivälle?
Rohkeasti mukaan vaan! Tasosta riippumatta porukka ottaa vastaan uudet tulokkaat hienosti ja kannustavasti. Yhteisöllisyys on mun mielestä lievä ilmaisu porukan kesken vallitsevasta ilmapiiristä. Itse en ole katunut päivääkään! Tai no, se ***tanan 16.5…

Minkälainen on unelma treeniviikkosi?
Töissä löysää eli ei reissussa koko viikkoa. Treeniä 8-10 tuntia viikossa, sisältäen to ja su endurancet. Eikä pahaa tekisi vaikka olisi joku reeni masterssien kanssa (jos meidän rollaattorit vaan mahtuu salille samaan aikaan).

Jatka lausetta:
CrossFit Jyväskylän ilmapiiri on kannustava, kotoisa ja korvaamaton!
Treenikaverit on mahtavaa porukkaa, joiden kanssa on aina ilo reenata.
Valmentajat ovat kannustavia, opastavia, osaavia ja sopivasti persuksille potkivia.
Haluaisin oppia.. voi ristus, tähän ei riitä vastaustila.

Vapaat kommentit:
CrossFit on loistava tapa saada meidät avohoitopotilaat suljettuun tilaan valvonnan alle vapaaehtoisesti ilman kapinointia.